Valets kognitiva dissonans

röstbås-vallokal

Det är inte alls lätt att vara en liberalt kluven med tankar om socialt samhällsansvar ihop med konservativa drag. Det sätter saker på sin spets när det blir synligt att de som företräder den livsinriktning du har behov av inte företräds av de som du önskar ge din röst i ett demokratiskt val.

För det är verkligen så att det stöd som kan behövas av samhället inte alls kommer beviljas med vissa partier vid makten. Det är då det blir så att den som är borgerligt lagd kommer behöva rösta på västern. Just för att kunna få det stöd den behöver, för att ha en så normalt liv som möjligt.

Tydligast blir detta när människor med funktionsvariation blir nekade stöd av socialliberaler som röstar med de konservativa, för att spara pengar på människor med särskilda behov. Det spelar ingen roll hur mycket de ”strider” för LSS inom Liberalerna, när deras företrädare i olika nämnder röstar bort det stöd som behövs. Det blir mer som en tydlig signal att de socialliberala i Sverige finns inte inom borgerligheten, utan blad ”de röda & gröna”.

Är det så att människor med funktionsvariation är hänvisade till att rösta på Vänsterpartiet eller Miljöpartiet för att få det stöd som de behöver av samhället? Då varken Moderaterna, Liberalerna eller Kristdemokraterna verkar vara att lita på ang. individens rätt till ett bra liv byggt på de egna villkoren.

Partierna blir sedda som deras företrädare röstar i kommuner & regioner! 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *