Misa gav mig arbetsförbud

Misa hund med munskydd

Det finns de företag som säger sig vara värdegrundsdrivna och som har en vision och med en ägare som har en mission. Det är väldigt få som agerar efter detta i alla led, speciellt de som säger att de skall ge individuellt stöd efter dess förutsättningar och individens mål är företagets mål. Detta då till människor med en diagnos inom autismspektrum.

Aktören Misa

Genom sin verksamhet AMT (ArbetsMarknadsTjänster) anställer Misa med all tydlighet såväl ansvariga chefer, arbetskonsulenter och samordnare som agerar nedvärderande och fördomsfullt gentemot människor med Aspergers. Det verkar okej att mentalt klappa någon på huvudet, nedsättande bemötande eller att fråga om personen verkligen förstår med ett nedsättande tonläge. Det är bl a vad Misa går för inom STOM/KROM.

Ovanpå detta så är deras reklam i Google missvisande, då de inte ger individuellt anpassat stöd. Att efterfråga just individuellt anpassat stöd gör dig med all tydlighet obekväm hos ansvarig enhetschef hos Misa. Istället för att få det stöd de utlovat på hemsidan så skickades jag tillbaka till Arbetsförmedlingen med orden att jag inte passade inom Stöd & Matchning och att jag enligt ansvarig enhetschef hos Misa inte ville ha dem som leverantör, vilket jag aldrig sagt att jag inte vill. MISA valde bort mig, inte jag dom! och de får ändå betalt och fler uppdrag från Arbetsförmedlingen!

reklam-misa-20210513
Reklam i Google från Misa, den 20210513

Individuellt stöd hos Misa

Det Misa kallar individuellt anpassat stöd är en samling med olika digitala ”kurser” som de flesta utgår från att du inte kan så värst mycket om svenska myndigheter & svensk arbetsmarknad. Det är vad som kan kallas grundläggande samhällskunskap, vilket alla som gått i svenskt gymnasium skall kunna. Några handlar om hälsa, men ingen kurs har med kompetensutveckling utifrån individens behov att göra. Allt är generellt som om människor med Aspergers eller ADHD inte skulle ha någon som helst kompetens inom samhällskunskap. 

Misa STOM, ett projekt för icke-svenskar

Med all tydlighet så utgår detta från Misa Järva, där den ansvarig för STOM (20210519) är enhetschef & har med all tydlighet sin verksamhet inom STOM/KROM anpassad för de med icke svensk bakgrund. Så varför anger de inte den avgränsningen gentemot Arbetsförmedlingen och de arbetssökande?

Misa verkar älska utanförskap

Misa gör med all tydlighet allt de kan för att kunna hålla människor kvar i ändlös praktik inom den dagliga verksamhet som Misa bedriver. För det är dit ansvarig enhetschef inom STOM hänvisar människor med t.ex Aspergers & ADHD. En verksamhet som låser in människor i utanförskap och som Misa tjänar pengar på. Pengar via skattsedeln går med tydlighet före att seriöst hjälpa människor in på svensk arbetsmarknad, speciellt om en individ skulle visa sig ha en funktionsvariation som Aspergers.

Misa & Funktionshinder

Det sägs att Misa skall hjälpa och stödja människor med funktionshinder in på svensk arbetsmarknad. Detta har de inte visat nu som det ser ut. De gör den totala motsatsen!

Misa visar i handling att de vill placera människor med högfunktionell autism inom daglig verksamhet och förpassa denna grupp människor till passivitet, utanförskap och fattigdom. Detta är helt emot företagets värdegrund och varför det skapades.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *