Canaima Gin – En Gin med CSR

Det finns en mängd olika sorters Gin, men det finns också de sorters Gin som smakar gott för själen, inte bara smaklökarna.

Det är så att 10% av vinsten från varje flaska Canaima Gin går till återplantering av Amazonas samt bevara kulturen och arvet hos urbefolkningen. Canaima Gin är en av dessa Gin som även gör gott för själen.

Canaïma Gin produceras i området La Miel, Venezuela, som ligger vid foten av Anderna. Där destilleras Canaïma Gin på 19 olika botaniska produkter, bestående av frukt, kryddor och växter.

I Canaima Gin används 10 lokala växter, många som få av oss har hört talas om, än mindre visste hur de smakade.

Några av dessa exotiska ingredienserna

  • Merey – Den ser nästan ut som ett äpple med en cashewnöt som växer ur det. Varje frukt producerar 1 enstaka cashewnöt. Föreställ dig hur mycket frukt som har potential att gå till spillo när du skapar paket cashewnötter.
  • Copoazo– De frön används för att göra choklad. Men det är den återstående massan som blir över vid chookladproduktionen som används vid produktionen av Canaima Gin.
  • Uva Moriche – Skalet på denna frukt ser ut som ormskinn.
  • Parchita – Detta är den ursprungliga passionsfrukten, inte den moderna version av passionsfrukt som vi känner till i nutid på grund av modifieringar.

En hållbar Gin & Tonic

Då detta är en ganska fruktig gin, så blir det en fördel att kombinera den med en tonic med smak av grapefrukt eller rabarber, toppat med en skiva blodapelsin.

Skulle rekommendera att göra en Gin & Tonic med 4cl of Canaima Gin ihop med en frisk rabarber tonic från Ekobryggeriet.

Posted by Mikael

Östgöte som emigrerat till Stockholm.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *