Historien om Gin & Tonic

Gin & Tonic (GT) började sin existens som ett läkemedel. På 1850-talet när den brittiska kronan tog över regeringen i Indien, stod brittiska koloniala officerare inför ett allvarligt hot från myggburet malaria. Det var känt att kinin – ett derivat av cinchona trädbark – inte bara botade malaria, utan också förhindrade det.

De brittiska trupperna beordrades vederbörligen att dosera upp kinin för att hjälpa till att avvärja den livshotande sjukdomen. Det föreskrivna kininpulvret var extremt bittert, så för att göra det mer välsmakande började brittiska tjänstemän lägga till det i socker och läsk för att skapa ett toniskt vatten – vilket en ljus gnista snart insåg smakade ännu bättre när det blandades med gin och en skiva lime … och så, Gin & tonic (GT) föddes!

Gin & Tonics förblev en traditionell brittisk häftklammer under större delen av 1900 -talet, även om de på 1980 -talet (och tillsammans med gin i allmänhet) hade fått en något omodern och fustig image.

Posted by Mikael

Östgöte som emigrerat till Stockholm.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *