Dumpar Socialdemokraterna snart Miljöpartiet?

Nu har Socialdemokraterna valt ny partiledare och ny partisekreterare. Det är bara att gratulera dessa båda till sina tunga förtroendeuppdrag.

Vi kommer med stor tydlighet få se en förändring, där Socialdemokraterna går tillbaka till sina rötter och där det blir mer ”gråsosse” än det varit hittils under de två tigare partiledarna. För att detta skall bli möjligt kommer Socialdemokraterna behöva att dumpa Miljöpartiet i regeringen om de vinner valet 2022.

Det finns även tydliga signaler att Socialdemokraterna kommer angripa Moderaterna från höger i frågorna om kriminalitet och integration.

Det kommer kunna göras genom att ha Socialdemokraterna i Danmark som förebild. Vilket gör att Socialdemokraterna behöver dumpa Miljöpartiet om detta skall bli möjligt. Annars kommer Miljöpartiet stoppa bekämpningen av såväl kriminaliteten som bättre integration. Då Miljöpartiet är mer frihetligt liberalt i synen på migration.

Utöver det andra ovan så är även intressant att se hur S-Föreningen Reformisterna kommer påverka partiledningen och kommande regering. För deras syn på detta med bostäder & ägande kommer Socialdemokraterna behöva ta in för att komma tillrätta med en ökande skuldsättning bland privatpersoner.

Posted by Mikael

Östgöte som emigrerat till Stockholm.

Reader interactions

One Reply to “Dumpar Socialdemokraterna snart Miljöpartiet?”

  1. […] mångas glädje så har nu Miljöpartiet lämnat regeringen då den skall få regera på en budget som delvis är förhandlad mellan Moderaterna, […]

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *