Impulshandla på Systembolaget

Var idag och provade detta med självutcheckning hos Systembolaget vid Torsplan. Detta är en av två platser som detta testas på.

självutcheckning-systembolagetDet var relativt enkelt att handla & gick snabbare än en vanlig kassa, men ändå sägs det att hos Systembolaget skall det säljas med ansvar och att tillgängligheten skall vara begränsad. Enligt den reklam som finns om Systembolaget så skall de vara en annorlunda butik, inte vara som andra.

Hur blir detta med självutcheckning, att inte vara som andra? Hur blir det ansvarsfullt att göra det enklare för kunderna att ”impulshandla”, då det är enklare att handla genom detta med självutcheckning. 

Vi får se vart detta test med självutcheckning tar vägen, men det känns väldigt fel med tanke på uppdraget som Systembolaget har.

Kanske är det så att även ålderkontrollen om några år görs digitalt. Det är ju redan idag möjligt att digitalt läsa av såväl analoga id-kort som digitalt id-kort som kan lagras i mobilen. För börjas det med att förenkla, var skall det sluta?

Vad var det då jag handlade? Jo, jag handlade ett ekologiskt vin utan årgång från Rheinhessen, buteljerat på en ”vinpåse” av druvan Riesling. En väldigt charmig produkt ur det tillfälliga sortimentet, som jag verkligen gillar.

Det är ett vitt vin som passar till såväl lax som kyckling. Det grumliga vinet (då det är ofiltrerat) har klara drag av krusbär och ger en kryddig, nyanserad, mycket frisk & ”udda” smakupplevelse. Doften är örtig med drag av gula äpplen, honung & mandel.

Posted by Mikael

Östgöte som emigrerat till Stockholm.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *