Konkurrensutsätt Cementa

Nu har dagens regeringen med Socialdemokraterna och Miljöpartiet kört över lagen och rättssystemet. Nu får Cementa ett år på sig att skita ner den lokala miljön, med regeringens goda minne.

Cementa anser att det är ”för kort tid” de har fått av regeringen. Vi skall ha i minnet att om de hade gjort ett bra från start så hade detta inte behövt ske. Så det är bara för Cementa att respektera att de fått den tid de fått.

Nu höjs röster emot att rättsprocesser kommer kunna börja sätta igång. Istället för att motverka rättsprocesser så borde de som vill ha fungerande infrastruktur för cement börja att gynna frihandel och konkurrens. Det kan tänkas ta 15-20år att skapa en till cementfabrik i Sverige, vilket Cementa självklart vet, så därav borde vi försöka att finna en globala konkurrent till Cementa.

De som annars brukar skrika sig hesa om global konkurrens och frihandel är nu för ett lokalt ”monopol”.

Posted by Mikael

Östgöte som emigrerat till Stockholm.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *