Det är många artiklar runt om i media med olika tips hur vi skall göra för att sänka budgeten för mat och liknande inför stora helger. Det finns en fördel med att ha haft en skakig ekonomi förut i livet. Fördelen är att du blir van med att leva som andra snålar, inför helger, hela tiden.
Ett av de viktigast tipsen när du skall handla är att, gå aldrig till affären hungrig & ha planerat vad du skall handla. Annars är finns det tydliga tips som …
- Utgå från butikernas extrapriserbjudanden när du planerar veckans mat.
- Kolla upp erbjudanden från butikerna och gör en inköpslista som du håller dig till.
- Handla i flera olika butiker. Planera logistiken noga så du slipper springa runt i onödan.
- Se till att vara medlem i alla butikskedjor.
- Kolla alltid på jämförpriserna, på hyllkanten. Det är lätt att bli lurad av återkommande lockpriser och produkter i mindre eller större förpackningar.
- Släng inte mat. Sätt kylskåpet på fyra grader i stället för åtta grader. Då håller maten dubbelt så länge.
- Handla mat efter säsong.
Bestäm vad det är som är viktigt för er, på t.ex julbordet eller på påskmiddagen. Måste ni ha allt en ”traditionell” middag, som alla andra, förväntas ha. För egen del så har jag t.ex aldrig lutfisk. Det är helt okej att ta bort det som en inte gillar.
Se till att alltid vända ut och in på kyl och skafferi! Det går att göra det till en rolig utmaning att hitta nya recept att laga av de varor som finns hemma. Det finns mycket mat som går att laga på bara några få ingredienser.
Lämna ett svar