Sveriges första kvinnliga statsminister, Magdalena Andersson (S)

Efter en tid med lite ”kaos” i demokratin Sverige så är det nu dax att även Sverige får en kvinnlig ledare för landet. Hon har namnet Magdalena Andersson och är medlem av Socialdemokraterna.

Det som nu blir är en enpartiregering som inkluderar ministrar från bara Socialdmeokraterna. Den är svag, då minoritetsregeringen med bara 100 mandat, av riksdagens 349, som grund.

Read More about Sveriges första kvinnliga statsminister, Magdalena Andersson (S)

Väntar på tredje sprutan vaccin emot covid-19

Är en av de som ingår i en riskgrupp. Detta gör att jag alltid fått en kallelse till vaccinering emot Covid-19. Snart är det dax för dos tre av vaccinet. Vi får se när det kommer ett brev hem, för det borde det göra, alt i en app nära mig.

Det finns ett flertal anledningar för att vaccinera sig. Ett av de tyngsta är att genom att alla vaccinerar sig så minskar vi risken att srmitta andra. Att vaccinera sig är en handling som stödjer andra. Är troligen detta som gör att många libertarianer och konservativa ofta inte tänker vaccinera sig, för de brukar ha en oförmåga att känna med och tänka på andra. Me, myself and I brukar vara mer deras syn på verkligheten. Read More about Väntar på tredje sprutan vaccin emot covid-19

Konkurrensutsätt Cementa

Nu har dagens regeringen med Socialdemokraterna och Miljöpartiet kört över lagen och rättssystemet. Nu får Cementa ett år på sig att skita ner den lokala miljön, med regeringens goda minne.

Cementa anser att det är ”för kort tid” de har fått av regeringen. Vi skall ha i minnet att om de hade gjort ett bra från start så hade detta inte behövt ske. Så det är bara för Cementa att respektera att de fått den tid de fått.

Read More about Konkurrensutsätt Cementa

Dumpar Socialdemokraterna snart Miljöpartiet?

Nu har Socialdemokraterna valt ny partiledare och ny partisekreterare. Det är bara att gratulera dessa båda till sina tunga förtroendeuppdrag.

Vi kommer med stor tydlighet få se en förändring, där Socialdemokraterna går tillbaka till sina rötter och där det blir mer ”gråsosse” än det varit hittils under de två tigare partiledarna. För att detta skall bli möjligt kommer Socialdemokraterna behöva att dumpa Miljöpartiet i regeringen om de vinner valet 2022.

Det finns även tydliga signaler att Socialdemokraterna kommer angripa Moderaterna från höger i frågorna om kriminalitet och integration. Read More about Dumpar Socialdemokraterna snart Miljöpartiet?

Historien om Gin & Tonic

Gin & Tonic (GT) började sin existens som ett läkemedel. På 1850-talet när den brittiska kronan tog över regeringen i Indien, stod brittiska koloniala officerare inför ett allvarligt hot från myggburet malaria. Det var känt att kinin – ett derivat av cinchona trädbark – inte bara botade malaria, utan också förhindrade det. Read More about Historien om Gin & Tonic